22. augustil avavad stilist Maarja Tali ja fotograaf Katrina Tang ühisnäituse „Eestimaa ja taeva vahel“

19. august, 2011

altNäitus on inspireeritud Eestimaa loodusest: värvidest, tekstuuridest, valgusest, vormidest, aistingutest, mille püüavad kinni Maarja Tali loodud kleidid, Londonis töötava fotograafi Katrina Tangi fotod ja neil modellid – erilised  eesti naise  karakterid.

„Tegemist ei ole hooaja moekollektsiooni vaid 7 erineva, konkreetsele modellile ja keskkonda loodud kleidiga,“ sõnas Maarja Tali, kellelele „Eestimaa ja taeva vahel“ on esimene näitus.

„Katrina on Londonis edukalt tegutsev fotograaf, keda kisub tagasi kodumaale, mina jälle parasjagu maailmas uusi koostöövõimalusi otsiv disainer! Nii me siis saimegi kuskil keskel kokku ja et mõlema käekirjas on tugevalt tuntav Eestlaseks olemine ja lakooniline, detaile ülistav esteetika, sündis näitus kiiresti ja justkui isenenesest“, ütleb Maarja

„Samm sammult tõid mind erinevad fotoprojektid Eestisse ning sellega ka soov pikemalt kodus viibida kasvas. Hakkasin otsima väljunded Eestis ning just sel hetkel tutvusin Maarjaga.

Londonis olen spetsialiseerunud laste moe- ja portree fotograafiale, kuid Maarjaga koostöös naiselikku moodi üles võtta oli üllatavalt lihtne ja kõik sündis iseenesest. Olles ühtemoodi kirglikud ja sama eesmärgi nimel tegutsedes avastad, et iga järgnev pildiseerja toob ikka ja jälle erutusliblikad kõhtu“ lausub fotograaf.

Modellidena kaunsitavad kleite fotodel väga eriliselt erinevad Eesti naised tippmodell Maria Pordist kolme aastase linalakani nimega Linda. Proffide kõrval näeb piltidel iludusi, kelle näituse autorid leidsid bussipeatusest, Facebookist,  juuksurisalongist jne.

Maarja Tali on Tallinna vanalinnas asuva Arteljee Rätsepatoa stilist ja disainer, kus valmistatakse rätsepatööna nii meeste kui naiste rõivaid. Ta on kümmekond aastat töötanud moeajakirjanikuna televisioonis ja kirjutavas meedias. Korraldanud moeüritusi ja loonud Eesti esimese moe PR firma.

Pärnust pärit Katrina Tang õppis fotograafiat Inglismaal, Bournemouthi Kunstiinstituudis. Peale õpinguid läks ta Londonisse,  kus spetsialiseerus laste portree- ja moe fotograafiale.  Katrina töid on avaldatud erinevates noorperede ja laste ajakirjades nii Inglismaal (Junior), Hispaanias (Naif) kui ka Prantsusmaal (Milk). Tunnustust on toonud ka mitmesugused rahvusvahelised fotokonkursid (Merif for PDN The Look 2010,152 International Print Exhibition, AOP Student Award, Nikon Discovery Awards). Katrina töid on eksponeeritud nii välismaal (“Delight” in AOP, New York PhotoFestival) kui ka Eestis “Vanaema kodu võlud” (kohvikus Boheem, mis rändab edasi Pärnu Endla Teatrisse) ja “Ringreis Hiiumaal – olgu ilm, milline tahes” (Sõru Jazz ning hetkel viibib Pärnu Jahtklubis).

Londonis esindab Katrinat kunstnike agentuur ERA.

Maarja Tali ja Katrina Tang põhjendavad oma koostööd sellega, et näevad ilu ühte moodi- lihtsuses ja loomulikuses.

Fotonäitus “Eestimaa ja taeva vahel”
Disaini- ja Arhitektuurigaleriis ( Tallinn, Pärnu mnt 6 ) 22. augustist 6. septembririni 2011,

avatud E-L 12.00-18.00