Loov Eesti kutsub seminarile: Kuidas müüa kunsti?

11. jaanuar, 2012

oksjonLoov Eesti kutsub Sind seminarile „Kuidas müüa kunsti?“ 27. Jaanuaril kell 10.00 Kamahouses. Seminarile on oodatud galeristid üle Eesti, kunstnikud ja kunstitudengid.


Seminari eesmärk on suurendada teadlikkust loomemajandusest ja selle võimalustest galeriide majandamisel ning galeristi, kui manageri rolli suurendamisest koostöös kunstnikuga. Räägitakse erinevatest kunsti müügi võimalustest: oksjonid, messid ning nende toimemehhanismidest.

Peaesineja on galerist ja kunstimanager Soomest Kira Sjöberg, kes räägib praktiliste näidete varal koostööst kunstnike ja kunstiostjate/kogujatega: “Creative thinkers, creative economy: managing artistic thinking?”

Kira Sjöberg – on Helsingis asuva ArtShortCut`i asutaja ja tegevjuht. Peale igapäevase ettevõtte juhtimise on Kira õppejõud, produtsent, turundaja, kuraator ja palju muud. Hariduselt on Kira kunstiajaloolane, kuid huvi kunstituru ja selle ärimudelite vastu on teda viinud tööle ettevõtetesse nagu Christie’s ja The Art Fund Suurbritannias, samuti on Kira töötanud Soome Haridus ja Kultuuriministeeriumis. Kira erialaks on kunstituru funktsioneerimine – kuidas hinnatakse kunsti väärtust, kuidas kunsti turundatakse ning ärimudelit edendatakse. Täna uurib ta, mismoodi kunstnikud saavad luua ning hoida pikaajalisi ärisuhteid ning kasutada oma oskusi ning kujundlikku mõtlemist panustades ettevõtete ja organisatsioonide arengusse. http://artshortcut.com/

Case-study vormis räägivad kunsti müügist galerist Olga Temnikova, kunstikoguja Armin Kõomägi. Kunstiturust räägib kunstiekspert Georg Poslawski ning kogemustest kaasaegse kunsti propageerimisel räägib Litograafiakeskuse juht Jaak Visnap.

Ajakava:
9.30-10.00 Registreerimine ja hommikukohv
10.00-10:05  Avasõnad
10.05-10.45 Georg Poslawski, “Kunstiturg – uue tarbimisühiskonna tähtis element”
10.45-11.45 Kira Sjöberg, Soome, “Creative thinkers, creative economy: managing artistic thinking?” (ettekanne on inglise keeles, ilma tõlketa, vaata tutvustust allpool)
11.45-12.15 Kohvipaus
12.15 – 12.45 Temnikova&Kasela galerii lugu. Olga Temnikova
12.45 – 13.15 Kunstikoguja lugu: Armin Kõomägi, Koguda või mitte koguda? 
13.15 – 13.35 Kaasaegse kunsti tutvustamise lugu: Jaak Visnap, Minu esimene kunstikogu.
13.35 -13.45 Kokkuvõte

Seminar on tasuta.

Kunstiseminar toimub koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukoguga Eestis.

Seminar toimub 27.jaanuaril kell 10-14, Tallinnas Kamahouses (Kopli 25) http://www.kamahouse.net/.

Partnerid: Kultuuriministeerium, Temnikova&Kasela Galerii, Vaal Galerii, Haus Galerii.

Registreeri hiljemalt 24. jaanuariks veebilehel http://konverentsid.ee/kunstiseminar

Seminari korraldamist toetab EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.