Veneetsia arhitektuuribienaali Eesti virtuaalpaviljon on tänasest Hooandjas

08. aprill, 2014

Screen Shot 2014 04 08 at 10.20.51e-Eesti virtuaalpaviljon XIV Veneetsia Arhitektuuribiennaalil on interaktiivne veebikeskkond, mille kaudu saad reaalajas paviljoniruumis toimuvat mõjutada. Eesti ekspositsiooni kuraatorid Johanna Jõekalda, Johan Tali ja Siim Tuksam kutsuvad kõiki virtuaalpaviljonile hoogu andma ja õlga alla panema. Projekti saab Hooandjas toetada kuni 21. aprillini ning kõikidele toetajatele on tänutäheks välja pandud hulk auhindu.

Kuraatorid ütlevad: “Oleme kolm noort rahvusvahelise kogemusega arhitekti ja meid kannustab tagant uudishimu kaasaegse linnaruumi olemuse mõistmise vastu. Oleme juba aasta aega teinud ettevalmistusi e-riigi avalikust ruumist rääkivaks Eesti väljapanekuks XIV Veneetsia Arhitektuuribiennaalil. Oleme uurinud avaliku ruumi traditsioonilisi põhitõdesid ja selle kõige kaasaegsemaid avaldusi. Oleme töötanud koos Eesti Kunstiakadeemia ja IT-Kolledži tudengitest moodustatud uurimisgrupiga ning Eesti ja välismaa hinnatumate spetsialistidega. Edasi tahaksime aga töötada koos Sinuga!

Kaasaegses infoühiskonnas on füüsilisest ja digitaalsest avalikust ruumist saamas üks tervik. Võti tulevase avaliku ruumi korraldamisel peitub osaluspõhistes digitaalsetes protsessides, mille üheks ilmekaks näiteks on seesama hooandja.ee keskkond. Lisaks Eesti paviljonile Arsenale näitusehallides, tahame 5. juunil avada ka e-riigi virtuaalpaviljoni veebis. Just nende paralleelne toimimine võimaldab meil demonstreerida digitaalse ja füüsilise avaliku ruumi vastastikmõjusid. Et töötada välja interaktiivne veebikeskkond, mille kaudu saab reaalajas paviljoniruumis toimuvat mõjutada, vajame Sinu panust nii selle süsteemi ülesehitamisel kui aktiivsel kasutamisel! 

Virtuaalpaviljoni tuumaks on digitaalne käitumine, mida igaüks meist interneti avarustes seigeldes praktiseerib. Neist teemadest rääkimisel on tähtsus igal indiviidil, sest just meie ühine vahetu käitumine ja omavaheline suhestumine aitab meil mõista protsesse, mis kujundavad meie sotsiaalset ja digitaalsusest üha enam rikastuvat ühisruumi. Palun jaga seda üleskutset oma digitaalseid kanaleid pidi Facebookis, Twitteris ja mujal, kuid ära unusta levitada virtuaalpaviljoni ideed ka füüsilises ruumis sõpradega kokku saades!

Oleme teile tänutäheks välja pannud hulga auhindu, mis sobivad kõigile heasüdamlikele ja uudishimulikele, kel soov leida suvel oma postkastist kuraatorite postkaart, soetada huvitavat lugemist, osaleda paviljoni peaproovil ja avamisüritusel või saada enda või oma ettevõtte nimi meie paviljoniruumi seinale…

Projekt on Hooandjas aktiivne kõigest 2 nädalat, nii et tegutse parem otsekohe!”

Virtuaalpaviljoni kohta rohkem lugeda ning projekti toetada saab Hooandjas

Eesti ekspositsioon XIV Veneetsia Arhitektuuribiennaalil.

Eesti ekspositsioon interspace – vaba ruum Facebookis.