Ülemaailmse haardega helikunstniku Geert-Jan Hobijn loeng ja töötuba Kultuurikatlas

05. oktoober, 2016

Ülemaailmse haardega helikunstnik ja Staalplaat Soundsystemi eestvedaja Geert-Jan Hobijn (Holland/Saksamaa) tutvustab Kultuurikatlas 10.—11. oktoobril oma loomingu tagamaid ja inspiratsiooniallikaid ning juhendab praktilise tegevuse kaudu nägema igas esemes muusikainstrumenti.

avalikus ruumis”. Loeng käsitleb meie avaliku ruumi kunstiteoseid, kus koht määrab, mida ja kuidas tehakse.

Loeng on tasuta ning soovitatav kõigile, kes osalevad teisipäeval, 11. oktoobril toimuvas töötoas.

 

Teisipäeval, 11. oktoobril kell 10.00—16.00 toimub Kultuurikatla MakerLabis Geert-Jan Hobijni töötuba “Peidetud muusikainstrument”. Töötuba keskendub igapäevastest kodumasinatest heliinstrumentide loomisele. Hobijn selgitab sellise käsitlusviisi ideid ja põhimõtteid ning juhendab praktilise tegevuse kaudu nägema igas esemes peituvat muusikainstrumenti. Töötuba toimub inglise keeles, osalustasu 15 eurot. Osalejate arv on piiratud, mistõttu palume töötuppa eelregistreeruda aadressil dagmar.kase@kultuurikatel.ee kuni 7. oktoobrini (k.a). Osalustasu maksmine toimub kohapeal sularahas ja registreerimisnimekirja alusel. Kaasa palume võtta võimalikult täpse raha! Registreerumata osalejad võetakse vastu vaid siis, kui on vabu kohti.

 

Geert-Jan Hobijn

Geert-Jan Hobijn on Staalplaat Soundsystemi eestvedaja. Ta on varem organiseerinud mitmeid heli- ja tegevuskunsti üritusi ning juhib Staalplaati plaadifirmat, mis koondab silmapaistvaid uuendusliku eksperimentaalmuusika loojaid. Praeguses olukorras, kus meediakunstis on maad võtnud uusima tehnika kultus, mõjub Staalplaat Soundsystem kui sõõm värsket õhku, meenutades 100-aastast müramasinate traditsiooni, mis ühendab nn hullud leiutajad kunstimaailma äärealadel tegutsevate kunstnikega. Staalplaat Soundsystemi teosed on oma lihtsuses üldjuhul geniaalsed ega jäta tehnoloogilisele müstifikatsioonile peale esmamuljet enam mingit võimalust.

Rohkem teavet lehelt www.staalplaat.org

 

Lisainfo sündmuse kohta Facebookis!

www.facebook.com/events/1839018419710978/