Eesti-Ameerika innovatsiooniauhinna võitja on ZeroTurnaround OÜ, järgneb FitsMe

05. detsember, 2012

IMG_4392Tiheda konkurentsiga Eesti- Ameerika innovatsioonipartnerluse võistluselt viis 5. detsembril auhinnatrofee koju Java lahendustega tegelev ettevõte ZeroTurnaround, mida autasustamistseremoonial esitlevad Riigikogu esimees Ene Ergma ja USA suursaadik Jeffrey D. Levine. FitsMe, mida teatakse virtuaalse proovikabiini loojana, kuulutati teise koha vääriliseks. Lisaks neile kahele saavad finalistidest veel tunnustuse neli ettevõtet ja mittetulunduspartnerit: Click&Grow, Cybernetica, Teeme Ära! ja AS Marinexplore.

Eesti ja USA ettevõtete, kodanikuühiskonna, üliõpilaste ja kooliõpilaste esindajatele esinedes ütles Suursaadik Levine: „See auhind tähistab Eestile ja USAle omast uuendusmeelsust ja partnerlussuhteid, mida me edendame, olgu see siis valitsuste, ettevõtete või eraisikute vahel. On kindel, et mõlema riigi parimad leiavad üksteist ja ilmselgelt on selline tulemus silmapaistvam kui eri osade summa.”

Igaaastane auhind on USA saatkonna, Balti Ameerika Vabaduse Fondi ja Eesti Ameerika Kaubandus-Tööstuskoja koostööprojekt. 2011. aastal algatatud projekt tunnustab Eesti ja USA ettevõtete innovaatilist ühistegevust väga erinevates valdkondades. Võistluse võitja ZeroTurnaroundi auhinnaks on €10,000, teiseks jäänud FitsMe võidab €5,000.

IMG_4381