2012 – edukas Eesti disaini aasta

18. detsember, 2012

disainikeskus2012. aasta märgilisemad tähendusega sündmused Eesti Disainikeskuse ning Eesti disainivaldkonna jaoks üldiselt olid Eesti disainiauhindade ühe katuse alla toomine ja Disainibuldooseri pilootprojekti käimalükkamine.

Disainikeskuse aasta oli ka numbrite poolest rikas:

– läbi viidi 17 erinevat disainikoolitust;
– 32 IDE: töötuba keskkoolides üle Eesti, 5 näitust nii Eestis kui ka Disainipealinnas Helsingis;
– 4 ekspordiüritust Koreas, Helsingis, Hamburgis ja Berliinis,
– anti välja 5 publikatsiooni, 11 uudiskirja ja kuus Värske IDE: uudiskirja
– loodi Eesti Disainibüroode võrgustik, kuhu täna kuulub 28 Eesti disainibürood.

Disainibuldooser on väga ambitsioonika missiooniga käima tõmmatud projekt, mille peamine eesmärk on läbi kümne eduka disainiprojekti näidata Eesti ettevõtjatele disaini rakendamise potentsiaali. Tahame näidata, et disain aitab ettevõttes väärtust luua väga erinevates olukordades – toodete, teenuste, brändide väljatöötamisest kuni huvigruppide kaasamise ja mõjutamiseni välja. Loodame, et Disainibuldooser aitab osalevate ettevõtete organisatsiooni kultuuri muuta, inimesi loovamalt probleemide lahendamisele suunata ja annab meile disainiusku ettevõtjad, kes oma positiivset kogemust teistele ka jagavad,” rääkis Disainikeskuse kommunikatsioonijuht Maris Takk.

Eesti Disainiauhinnad 2012 oli esimene katse anda välja ühiselt erinevad disainiauhinnad ja loodame, et sellest kujuneb välja aastakümnete pikkune traditsioon. Eesti disain ja disainerid said väga suure tähelepanu osaliseks, auhinnagalast kujunes meediasündmus. Graafilise, veebi ja SÄSI nominentide näitus leidis publikult väga sooja vastuvõtu ning näitus jõudis ka Tartusse Eesti Rahva Muuseumi,” võttis Maris kokku.