Ivar Reimann: Ära kirjuta oma ideid ainult sahtlisse vaid jaga neid teistega

15. mai, 2012

ivar_reimannIvar Reimann (44) arendab PESAs painutatud vineerist tootelahendusi IIZI, mis kombineerituna kliendi valitud väärispuu spooniga sobituvad hästi interjööris valitsevate toonidega.

Hetkel kannab tooteseeria nime IIZIONE ja pereliikmeteks on IIZI1 – tahvelarvuti alus, IIZI2 – mobiiltelefoni alus, mida saab kasutada laual telefonialusena ja seinal toitepesa kohal telefoniriiulina ning IIZI3 – ekraanialus, mis tõstab monitori silmade kõrgusele ja tekitab lauale kuni kolm uut lisapinda.

 

Kuidas leidsid äriidee?

Idee tuli oma kirjutuslauast, mis alatihti kippus kattuma erinevate töömaterjalidega – otsisin lahendust, kuidas tööpinda paremini ära kasutada. Paljud paberile sirgeldatud märkused, kavandid ja ideed võivad vabalt ju asuda tahvelarvutis – tegelult on vajadus on süstematiseerida ja korrapära luua et jääks rohkem aega hobidega tegeleda ja elu nautida. Kindlasti mõjutas ideega tegelemist tahvelarvutite ja nutitelefonide kiire levik.

Millises valdkonnas jäid ettevõtlusega hätta?

Raskeim ülesanne minu jaoks on meeskonna moodustamine, tööde planeerimine ja mõtlemine, kellele ja kui palju saab palka maksta –  kokkuvõttes pikaaegse vastutuse võtmise teema. Graafilise disaini valdkonnas pole tootmine eriline probleem, aga tootedisaini puhul lisandub palju rohkem nüansse ja korraldamist.

iizi22

Mis tähendab sinu jaoks PESAs osalemine?

Tulin PESAsse ideega teha painutatud vineerist kaasaskantav alus tahvelarvutile. Kohe alguses oli selge, et seda ei ole mõtet teha ainult ühe toote pärast ja projekt sai nime IIZI – painutatud vineerist disainilahendused

PESAs osalemine tähendab mulle seiklust, põnevust ja mitmesuguseid eluks vajalikke uusi teadmisi. PESAs on väga head koolitajad. Igal nädalal saab uue ülesande, mis ei lase oma ideed unarusse jätta, mis kindlasti vastasel juhul juhtuks juba pärast esimese vaimustuse vaibumist.

Millised on su ettevõtte tulevikuplaanid?

Esimeses järjekorras tuleb valmistada kvaliteetsed tootevideod, püüda läbi lüüa Kickstarteris (www.kickstarter.com) ning käivitada oma arvestatav ja usaldusväärne internetiportaal. Edu korral saab jätkata uute toodetega – IIZI4 jne. Esialgu teen tooteid ainult endale ja oma perele, arendan Global Art OÜ tootedisaini haru, aga kui toodete vastu laiemat huvi on, siis liigub mõte eraldi ettevõtte loomise suunas. Plaanis on ka internetikeskkonna iizione.com kujundamine.

Üks hea soovitus teistele?

Ära kirjuta oma ideid ainult sahtlisse vaid jaga neid teistega, võta osa TeamUp-ist, SeedCamp-ist, StartUp-ist – leiad mõttekaaslasi, toetajaid ja uusi arengusuundi oma ideedele. Ära ole üksi!

Kus Sinu tooteid täna osta saab?
Minu toodangut ei saa veel osta, aga kui täpsed hinnad selged on, siis saan läbi rääkida mitmete päris- ja virtuaalpoodide omanikega.

http://twitter.com/globalart
iizione: http://iizione.com/start/