Kandideerimine BRUNOLE lõpeb 31.augustil!

27. august, 2012

brunoDisainiauhinda BRUNO 2012.a. jagatakse kahes kategoorias: parima tootedisaini ning parima disainiprojekti eest. Auhinda antakse välja selleks, et väärtustada disaineri rolli ühiskonnas ja demonstreerida disaini potentsiaali elukeskkonna inimväärsemaks muutmisel ja konkurentsivõime tõstmisel. Rahvusvaheline zürii lähtub tööde hindamisel eelkõige kriteeriumitest, milleks on kasutajasõbralikkus, innovatiivsus, ergonoomika, esteetilisus, keskkonnasõbralikkus.  EDL soovib disainiauhind BRUNO väljaandmisega soodustada disainerite, ettevõtete ja avaliku sektori koostööd.

Auhinnafond on 9000 EUR. Lisaks rahalisele auhinnale saavad võitjad kuldse lahtikäiva mälestuseseme – kera, mis koosneb silindrist ja koonusest. Žürii on rahvusvaheline ja sinna kuuluvad Per Mollerup, Tapio Anttila, Adam von Haffner, Fabien Cappello, August Kull. Bruno nominentide näitus toimub Arhitektuuri- ja Disainigaleriis. Autasustamisgala leiab aset 21.septembril Lennusadamas. Peakülalisena moedisainer Oskar Metsavaht (Brasiilia). Õhtujuhid Reet Aus ja Chalice.

Kandideerimine lõpeb 31.augustil 2012.
Nominentide väljakuulutamine 10.septembril 2012.
Nominentide näituse avamine Arhitektuuri- ja Disainigaleriis 20.septembril 2012 kell 17.00.
Autasustamise gala 21.septembril 2012 kell 20.00 Lennusadamas. Nominendid on kõik palutud osalema.
Lisapileteid (20-40 EUR) saab osta Piletilevist või Eesti Disaini Majast.

Bruno on Eesti disaini auhind, mida Eesti Disainerite Liit annab välja alates 2006.aastast. Auhind on nime saanud disainikateedri rajaja ning esimese disainiauhinna initsiaatori professor Bruno Tombergi järgi.

Bruno laureaatideks on olnud: Martin Pärn, Annike Laigo, Tarmo Luisk, Mare Kelpman, ByRoller (design management kategooria), Maarja Mõtus, Veiko Liis ja Kadarbiku Köögivili OÜ (design management kategooria).

Eeskujuliku design management auhinda ettevõtetele annab EDL alates 2013.aastast välja koos EASi Eesti ettevõtlusauhindadega disaini rakendaja kategooria raames.

Eesti Disainiauhinnad 2012 on ühtse kontseptsiooni alla on toonud mitmed disainiauhinnad, et võimendada ühiskonnas disaini häält ja sõnumit. Eesti Disainiauhindadega väärtustame, tunnustame ja propageerime head disaini, mis ei paku vaid esteetilist naudingut, vaid lahendab probleeme ja muudab meid ümbritseva keskkonna paremaks ja inimlikumaks ning seda loodustsäästvalt ja jätkusuutlikult.
Disainiauhindadega ei tunnustata üksnes disainereid, läbi auhindade väljaandmise levitame sõnumit, et disainmõtlemine aitab probleemidega nutikamalt toime tulla ning pakub lahendusi, kuidas vähemate ressurssidega saavutada enamat. Sel aastal pöörame esmakordselt tähelepanu ka teenusedisainile, millel on Eesti kontekstis väga suur potentsiaal. Läbi teenuste arenduse e-keskkondades, tervishoius, riigijuhtimisel on meile jõukohane ja reaalne võimalus olla esimeste seas, kes tulevad välja globaalsete megatrendidele, nagu rahvastiku vananemine, kahanevad ressursid, linnastumine jne lahenduse leidmisega.
Disainiauhindade tulemusena on fookuses head näited toodetest ja teenustest, mis innustavad Eesti ettevõtteid ja avalikku sektorit nägema disaini kui olulist innovatsioonifaktorit ja konkurentsieelist.
Koostöös Eesti Disainerite Liidu, Eesti Disainikeskuse, ADC*Estonia ja Teenusmajanduse kojaga antakse 21. septembril välja Eesti Disainiauhinnad 2012, mille alla kuuluvad EDL auhind Bruno parimale tootedisainile ja parimale disainiprojektile; EDK auhind Säsi noorele tootedisainerile disainialase tegevuse eest; ADC*E auhind parimate veebi- ja graafilise disainilahenduste eest ning esmakordselt ka auhind parima teenusedisaini projekti eest.

REGLEMENT

° Taotluse disainiauhinna saamiseks võivad esitada kõik disaini vallas Eestis töötavad kodanikud (kodakondsus ja kõrgharidus ei ole eeldus).
° Hindamisele võetakse tööd, mis on valminud kahe viimase aasta jooksul konkursi toimumise ajast (september 2010-2012)
°  “Parim tootedisain” kategooria toode, mis konkursile esitatakse peab olema tööstuslikus või poolkäsitöönduslikus tootmises või toodetav (unikaaldisaini või piiritlemata toote puhul teeb otsuse zürii).
° “Parim disainiprojekt” kategoorias osaleda soovijad võivad esitada teostatud või teostamata disainiprojekte blanshettidel (120×80) ja prototüüpidena ning vajadusel digitaalse esitlusena.
° Interneti kaudu registreerimisel palume meeles pidada, et ühe faili suuruse piirang on 7MB.
Esimene valitav fail peab olema kindlasti pilt (näidatakse töö juures ka pisipildina). Kuid ülejäänud lisafailid võivad olla nii pildid kui failid (pdf, doc vms).