Põhjamaade tippkohtumine ja kultuurifestival TING Helsingis

12. oktoober, 2012

nordenPõhjamaade parlamendisaadikud, ministrid, opositsiooni liikmed ja arvamusliidrid kogunevad 30.10-1.11.2012 Helsingisse Põhjamaade Nõukogu 64. istungjärgule ehk nn Põhjamaade tippkohtumisele.

 

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindused Eestis, Lätis ja Leedus esitlevad tippkohtumisel raamatut “Rohkem on parem: Põhja- ja Baltimaade koostöö 1991-2031”. Raamatus on sõna saanud oma ala eksperdid, kes käivad välja oma isiklikud vaated sellest, milliseks võiks lähitulevikus kujuneda Põhja- ja Baltimaade koostöö valdkondades: IT ja teadus, roheline majandus, demograafia, loomemajandus, sooline võrdõiguslikkus, piirkondlik koostöö.

Teised sündmused Põhjamaade tippkohtumisel:

  • 29. oktoobril kohtuvad Põhja- ja Baltimaade peaministrid,
  • 31. oktoobri õhtul toimub pidulik Põhjamaade Nõukogu auhinnagaala. 350 000 Taani krooni suurused auhinnad antakse üle kategooriates film, kirjandus, muusika ja keskkond.

Loe lähemalt Põhjamaade tippkohtumisest siin.

Juba 25. oktoobril algab aga Helsingis värvikas ja mitmekülgne Põhjamaade Kultuurifestival TING, mis kestab 4. novembrini. Mahuka kavaga festivalist leiab endale meelepärast igaüks hoolimata vanusest!

Kaasa löövad ka eestlased:

  • Nukuteatri etendus “Karjapoiss ja kuningas” etendub 29. ja 30. oktoobril;
  • klounid Piip ja Tuut lahutavad meelt 31. oktoobril ja 1. novembril;
  • NordicSounds ehk Villu Veski ja Tiit Kalluste lummavad kuulajaid 1. novembri õhtul.

Loe lähemalt TINGist siin.