Tallinnas luuakse kahe ööpäevaga kümme uut arvutimängu

23. august, 2013

igdaRahvusvahelise mänguarendajate assotsiatsiooni Eesti haru IGDA Estonia korraldab 20. kuni 22. septembrini Tallinnas arvutimängude hackathoni IGDA GameDev. Ürituse eesmärgiks on luua kohapeal kokku pandud meeskondade eestvedamisel kümne uue arvutimängu prototüübid. Lisaks jagavad ettekannetes ja töötubades meeskondadele teadmisi mitmed rahvusvaheliselt edukad mängusektori ettevõtted, sealhulgas Creative Mobile ja Fortumo.

„GameDev on üritus inimestele, kellele pakuvad huvi arvutimängud ja nende loomine, kuid kellel pole ajanappuse või meeskonna puudumise tõttu olnud võimalik oma ideid ellu viia. Hackathon võimaldab leida endale mõttekaaslased, rahvusvahelise kogemusega mentorite juhendamisel ideest prototüüp valmis ehitada ning hiljem prototüübi põhjal päris arvutimäng välja arendada,“ selgitas üks ürituse korraldajatest, IGDA Estonia liige Kadri Ugand.

Hackathonile oodatakse osalema programmeerimise, disaini, turunduse ja äriarenduse kogemusega inimesi. Parimatele mänguprototüübi loonud meeskondadele on välja pandud mitmeid auhindu, sealhulgas võimalus liituda arvutimängukiirendiga GameFounders.

Tallinna Polütehnikumis toimuv IGDA GameDev algab reedel, 20. septembril kell 13 meeskondade loomisega ja lõppeb pühapäeval, 22. septembril mänguprototüüpide tutvustamisega. Huvilistel on võimalik üritusele registreeruda aadressil http://bit.ly/igdagamedev.

Mentoritena on hackathonile kaasatud mitmed rahvusvahelise kogemusega mängutööstuse  ettevõtted, sealhulgas Wooga, Trinidad Consulting, Cashplay, Fortumo, GameFounders, Everyplay, Herocraft, Creative Mobile ja Playhaven. 

Ürituse korraldamist toetavad GameFounders, Fortumo, Creative Mobile ja Cashplay ning ürituse meediapartneriks on PocketGamers.biz. Projekti rahastatakse läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest.

IGDA Estonia on 2013. aasta aprillis asutatud rahvusvahelise mänguarendajate assotsiatsiooni IGDA haru Eestis. IGDA Estonia on mänguarendajaid koondav organisatsioon, mille eesmärgiks on arvutimängude arendajate huvide kaitsmine ja edendamine. Ülemaailmselt kuulub IGDA liikmeskonda üle kümne tuhande liikme. Eestis on IGDA liikmeteks muuhulgas Creative Mobile, GameFounders, Fortumo ja Aplefly Games.