EAS ootab alustavaid ettevõtjaid mentorprogrammi

07. oktoober, 2013

eas varviline logo all nurgasEAS ootab ambitsioonikaid ja eksporditurule suunatud alustavaid ettevõtjaid taas liituma EASi ärimentorprogrammiga. Programm aitab vastsel ettevõtjal oma firmat teadlikumalt juhtida ja arendada, sest kogenud ettevõtja toel saab riskikohtadest hõlpsamalt üle. Kandideerida saab kuni 1. novembrini. Programmi rahastab EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

 

EASi ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktori Aivar Roobi hinnangul napib mikroettevõtjatel tihti oskusi oma tegevusi planeerida. „Hakatakse kiirelt tegutsema operatiivsete probleemide lahendamise ja nö tulekahju kustutamisega, aga ei leita aega pikemaajaliste läbimõeldud sihtide seadmiseks ja teadlikuks ettevõtte arendamiseks. Kogenud juhendaja käe all õpib alustaja selliseid vigu vältima ning hindama ka riske, mida sageli ei osata teha, kuigi äriidee võib iseenesest olla suurepärane,” selgitas Roop.

“Mentorprogramm oli hea sissejuhatus ärimaailmas orienteerumiseks, andis enesekindlust ning õpetas praktilist toimetulekut erinevates küsimustes, analüüsima enda nõrkusi ning oskust suunata tegevust olulisele,” tunnustas programmi selle läbinud ettevõtja Kairit Pihlak OÜ-st Ökokosmeetika.

Alates 2004. aastast on mentori abiga oma ettevõtet tugevdanud enam kui 300 alustavat ettevõtjat.
11. oktoobril on programmi lõpetamas järjekordne lend ehk 28 alustavat ettevõtjat. Mentoreid on programmis osalemas ligikaudu 40.

Ärimentorprogrammi saavad kandideerida nii alustavad ettevõtjad kui mentori kandidaadid, täites ankeedi aadressil: www.eas.ee/mentorlus. 

Paralleelselt EASi ärimentorprogrammiga tegutsevad maakondlike arenduskeskuste juures mentorklubid, kus aasta jooksul toimuvast 6-7 klubiüritusest saab kasu vähemalt 12 alustavat ettevõtjat nelja mentori toel.