EXPO Milano 2015 idee-, arhitektuuri- ja sisekujunduskonkursi võitjad

18. november, 2013

expo milanoEttevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) kuulutab kolmapäeval, 20. novembril välja Itaalias toimuva EXPO Milano 2015 maailmanäituse idee-, arhitektuuri- ja sisekujunduskonkursi võitjad Eesti paviljoni rajamiseks.

 

Kõik 14 võistlustööd on hetkel vaatamiseks väljas Tallinnas Viru keskuses ja alates reedest, 22. novembrist Tartus Tasku keskuses. Näitusel saab multimeedia lahenduse abil tutvuda ka EXPO-de ajalooga. Võidutöid saab vaadata EAS-i kodulehel aadressil www.eas.ee/expo2015.  

Žürii annab välja esikolmiku auhinnad ja kaks ergutuspreemiat. Žürii auhinnafond on 27 500 eurot.

Lisaks žüriile, konkursist osavõtjatele ja konkursi korraldajatele võtab auhinnatseremooniast osa Itaalia vabariigi suursaadik Marco Clemente ja maailmanäituste büroo BIE (Bureau International des Expositions) multimeedia- ja treeningkeskuse juht Pascal Deseure. Tseremoonial esitavad Rahvusooper Estonia artistid Itaalia muusikat.

Ürituse partnerid on United Motors/FIAT ja Da Vinci Food LLC/Illy kohv, Viru keskus, Tasku keskus ja  Eesti ajaloomuuseum.

Konkursi žüriisse kuuluvad arhitektid Peeter Pere ja Raivo Kotov, sisearhitekt Janno Roos, disainer ja loovjuht Asko Künnap, kommunikatsioonikonsultant Raul Rebane ja EXPO Milano 2015 Eesti esinduse projektijuht Andres Kask ning žürii esimees on EAS-i juhatuse liige Martin Hirvoja.