Loomeinkubaatori inkubandid vallutasid Tallinna Kaubamaja vaateaknad

13. jaanuar, 2014

1505271 10151867519996190 1350789915 n17. veebruarini saab Tallinna Kaubamaja vaateaknal tutvuda Tallinna Loomeinkubaatori andekate disainerite ning loomeinimeste töödega. Vaateakna kujundus on inspireeritud saabuvast rohelise puuhobuse aastast ning temaatilised elemendid on kombineeritud Eesti loomeettevõtjate toodetega, sealjuures on esindatud nii Loomeinkubaatori moe- kui ka tootedisainerid, keraamikud ja klaasikunstnikud. Vaateakna idee autoriteks on inkubandid Taavi Tulev, Terje Talpsepp ja Martin Saar.

Välja on pandud moebrändide Diana Arno ja Living Patterns rõivad, naiselikud ja väikse “kiiksuga” New Vintage by Kriss ehted ning nahkaksessuaarid Kadri Kruusilt. Lisaks saab aknalt imetleda Valhalla Factory sisustusaksessuaare, keraamikat oO Stuudiolt, mööblit uuelt tegijalt We Come In Form ning klaasikunsti Annkris-Glassstuudiolt.

Kõiki tooteid on võimalik huvlistel endale soetada võttes ühendust Tallinna Loomeinkubaatoriga või otse disaineritega, kelle kontaktid on vaateaknal samuti esitletud.

Helen Piir, Tallinna Loomeinkubaatori Arenduskeskuse juhataja, on rõõmus, et koostöö Tallinna Kaubamajaga sellises vormis teoks sai. “Meie kui Loomeinkubaatori üheks põhitegevuseks ongi Eesti loomeinimeste ühisturundusprojektide algatamine ja ellu viimine. Tore, et Tallinna Kaubamaja meid selles tegevuses abistab ja Eesti loomeinimesi tunnustab,” on Piir tänulik.

“Kaubamaja on alati kohalike disainerite  tegevust toetanud ja püüdnud leida võimalusi nende toodete laiemaks tutvustamiseks. Näiteks eelmisel aastal avasime Disainiöö raames Eesti disaini pop-up poe ning teeme koostööd loomeorganisatsioonidega nagu Tallinna Loomeinkubaator,” ütles Kaubamaja turundusdirektor Anne-Liis Ostov. “Lisaks taolistele eriprojektidele on Kaubamajas kõik Eesti tooted eraldi märgistatud ning Tallinna Kaubamaja Naistemaailmas on omaette piirkond Eesti moedisainerite loomingu jaoks, kust leiab Ülle Pohjanheimo, Tiina Talumehe ja Riina Põldroosi kollektsioone.”

Tallinna Loomeinkubaator on nii alustavaid kui ka juba tegutsevaid loomeettevõtjaid ühendav organisatsioon, mis pakub kontaktvõrgustikku, toetust ekspordi- ja turundustegevustes.

Foto: Terje Talpsepp