Loomemajanduskeskuse eelinkubantidel hakkavad äriplaanid valmima

12. mai, 2010
Üle 20 tulevase loomeettevõtja, kes esitasid veebruaris taotluse inkubatsiooniteenuste saamiseks Tartu Loomemajanduskeskuses, valmistavad asjatundjate abil ette juuni keskpaigaks valmivaid äriplaane.

Valik loomeinkubaatorisse pääsemiseks tehakse praegu eelinkubatsioonis olevate loomeettevõtjate hulgast, kes on edukalt läbinud kahekuulise äriplaani koolituse ning koostanud oma äriplaani. Edukalt äriplaani kaitsnud loomeettevõtjad saavad sõlmida Tartu Loomemajanduskeskusega kaheks aastaks inkubatsioonilepingu, mille jooksul on võimalik saada mitmekülgset abi oma ettevõtte arendamisel.

Loomemajanduskeskuse koolitusjuhi Juta Kuhlbergi sõnul saavad eelinkubandid äriplaani koolitusel teadmisi ja oskusi väga tugevatelt oma ala spetsialistidelt. „Soovime inkubaatorisse säravaid loojaid, kes ka äris vastu peavad ja edukad on,“ lisas Kuhlberg.

23 eelinkubatsioonis oleva ettevõtja hulgas on Kuhlbergi sõnul juba praegu väga säravaid ja suure potentsiaaliga tulevasi tegijaid.

Ühe eelinkubandi Mariliin Kindsiko sõnul saavad eelinkubatsioonikoolituse kaudu äritegemine ja selle reeglid selgemaks. „Arvan ka, et alustaval ettevõtjal on ühise katuse all lihtsam turundada,” lisas Kindsiko.

Tartu Loomemajanduskeskus, mis avati 2009. aastal, pakub inkubatsiooniteenust ning koolitust noortele loovettevõtjatele. Keskuse esimeses hoones Kalevi 13 tegutseb hetkel kaheksa alustavat ettevõtet.

Lisainfo: Tartu Loomemajanduskeskuse koolitusjuht Juta Kuhlberg, tel 506 2545.