Vahvad loomeettevõtted hakkavad PESAs oma tooteid ja teenuseid viimistlema

09. november, 2018

Loov Eesti toote- ja teenusearendusprogramm PESA  alustas hooaega ja tutvus programmiga liitunud loomeettevõtetega, kes hakkavad  oma tooteid ja teenuseid kogenud ekspertide ja mentorite toel viimistlema.

„Sõel oli seekord eriti tihe – võtsime vastu just tugevamad ideed ja ettevõtted, kellel on hea perspektiiv  järgmiseks suveks oma tooted- ja teenused turuvalmis arendada,“ ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet. Samas on vastuvõetud ettevõtete ideede ring kirju nagu loomeettevõtjatele kohane.

Arendama hakatakse mööblisarju, erineva kasutusvaldkonnaga rõivaid, mahetoitu ja -maiustusi, funktsionaalset kunsti, mänguasju, sisustusaksessuaare, ehteid, voodipesu  ja pakutakse tootearendusteenuseid.

“Oma tooteid on tulnud näiteks edendama juba küllaltki edukad tegijad, näiteks Birgit Pählapuu Veranda nimelise klaasiseeriaga, Alisa Koplus maalkelladega, Viljo Naarits painutatud puust toodetega ja Sigrid Kuusk glitterplastikust ehetega,” tõi PESA koordinaator Kersti Kilg välja vaid mõned  liitunud.

PESAsse pääsesid: Nordic Comfort OÜ, ASILA OÜ, Palms Art Group OÜ, Magusameistrid OÜ, Klotsivabrik OÜ, Eyre Studio OÜ, Anneloo OÜ, Ubane OÜ, OÜ ENVY, Vabakala OÜ, Natural Ella OÜ, Toores Jõud OÜ, Koolialbum OÜ, DAJO OÜ, FysioPai OÜ, Global Integration Games OÜ, OÜ Muusa Kaubandus. Kahel ettevõtjal on  juriidiline isik loomisel.

PESA on 8-kuuline intensiivne toote- ja teenusearendusprogramm, mille ligi 80% õppetööst toimub internetis ja seega saab õppida endale sobival ajal ja kohas. Iganädalasele, just enda ettevõtte probleeme käsitlevale, kodutööle saab ettevõtja personaalse tagasiside koolitajalt ja nõuanded mentorilt.

PESA programmi on lõpetanud juba  130 loomeettevõtet. Vaata eelmise hooaja lõpetanuid SIIT ja Kogu programmi säravaimaid SIIT