TeamLab@kohalik toit: Arendame kohalikku toitu 25.-26 märtsil Põhjakas

13. märts, 2019

“TeamLab@kohalik toit” — REGISTREERU JUBA TÄNA!

Uuringud on kinnitanud, et toidukorvi päritolu on meie inimestele üha olulisem ja toitudes eelistatakse aina enam kasutada kodumaal kasvatatud tooraineid. Korraldame 25.-26. märtsil Järvamaal Põhjaka mõisas kohaliku toidutemaatilise TeamLabi. Soovime sellega innustada kohalikke toidutootjaid leidma uusi ideid toorainete paremaks väärindamiseks.

Üritusest ootame osa võtma toidutootjaid (sh põllumajandus-, aia- ja metsasaadused), toitlustusasutusi, kokkasid ja toidugurmaane. Osalejaid juhendavad kogenud kokad, toidudisainerid ning äri- ja turunduseskperdid.

Inspiratsiooni ja teadmisi uutest trendidest köögis jagab kahe Eesti presidendi peakokk ja Terevisiooni kokandussaate juht Indrek Kivisalu. Selleks, et väljatöötatud lahendused ja uued ideed Põhjakast ka välja jõuaksid, toetab osalejaid mentorina hinnatud disaini, brändingu ja turunduse ekspert Markko Karu.

Indreku sõnul tuleb kohalikku toitu enne müüki väärindada, sest nii jääb lisatulu tootjale. “Oluline on ka erineda, pakkuda tarbijale midagi uut, aga samas tuttavat ja turvalist, nii vastandlikult kui see ka ei kõlaks,” sõnas tippkokk.

Milline kahepäevane üritus välja näeb? Piirkondlikud tooraine tootjad või vahendajad tutvustavad oma toodete eripära, tarnetingimusi, säilivust ja selle tooraine väärindamise/turustamisega seotud kitsaskohti, millele soovitakse lahendust leida. Sellele järgneb 1-tunnine “ideede turg”, kus kõik osalejad saavad lahendusi genereerida ja ettevõtetelt lisainformatsiooni koguda. Peale seda toimub ideede esitlemine ja meeskondade moodustamine. Viimasel päeval arendatakse ideid edasi ja lõpptulemusena esitletakse žüriile.

Üritus toimub 25.-26. märtsil Järvamaal restoranis Põhjaka (Põhjaka mõis, Mäeküla, Paide linn, Järvamaa) ja on kõikidele huvilistele täiesti tasuta! 

Oma osalemisest anna teada hiljemalt 23. märtsil SIIN!

>> Lisainfo ja täpne ajakava ning registreerumine <<

 

Üritust korraldab Loov Eesti koostöös Järvamaa Arenduskeskuse ja restoraniga Põhjaka. See on osa Loov Eesti+Maa II projektist, mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist loomemajanduse arendamise meetmest. Projekti eesmärgiks on elavdada ettevõtlust maapiirkondades.