TeamLab@kohalik toit

Arendame kohalikku toitu 25.-26 märtsil Põhjaka mõisas.

“TeamLab@kohalik toit” — REGISTREERU JUBA TÄNA!

Uuringud on kinnitanud, et toidukorvi päritolu on meie inimestele üha olulisem ja toitudes eelistatakse aina enam kasutada kodumaal kasvatatud tooraineid. Korraldame 25.-26. märtsil Järvamaal Põhjaka mõisas kohaliku toidutemaatilise TeamLabi. Soovime sellega innustada kohalikke toidutootjaid leidma uusi ideid toorainete paremaks väärindamiseks.

Inspiratsiooni ja teadmisi uutest trendidest köögis jagab kahe Eesti presidendi peakokk ja Terevisiooni kokandussaate juht Indrek Kivisalu. Selleks, et väljatöötatud lahendused ja uued ideed Põhjakast ka välja jõuaksid, toetab osalejaid mentorina hinnatud disaini, brändingu ja turunduse ekspert Markko Karu.

Indreku sõnul tuleb kohalikku toitu enne müüki väärindada, sest nii jääb lisatulu tootjale. “Oluline on ka erineda, pakkuda tarbijale midagi uut, aga samas tuttavat ja turvalist, nii vastandlikult kui see ka ei kõlaks,” sõnas tippkokk.

Üritusest ootame osa võtma toidutootjaid (sh põllumajandus-, aia- ja metsasaadused), toitlustusasutusi, kokkasid ja toidugurmaane. Osalejaid juhendavad kogenud kokad, toidudisainerid ning äri- ja turunduseskperdid. Žüriilt enim tunnustust pälvinud meeskond saab auhinnaks 8-tunnise mentorsessiooni Eesti tippkokalt Indrek Kivisalult.

Milline kahepäevane üritus välja näeb? Piirkondlikud tooraine tootjad või vahendajad tutvustavad oma toodete eripära, tarnetingimusi, säilivust ja selle tooraine väärindamise/turustamisega seotud kitsaskohti, millele soovitakse lahendust leida. Sellele järgneb 1-tunnine “ideede turg”, kus kõik osalejad saavad lahendusi genereerida ja ettevõtetelt lisainformatsiooni koguda. Peale seda toimub ideede esitlemine ja meeskondade moodustamine. Viimasel päeval arendatakse ideid edasi ja lõpptulemusena esitletakse žüriile.

Üritus toimub 25.-26. märtsil Järvamaal restoranis Põhjaka (Põhjaka mõis, Mäeküla, Paide linn, Järvamaa) ja on kõikidele huvilistele täiesti tasuta! 

Oma osalemisest anna teada hiljemalt 23. märtsil SIIN!

 

ESINEJAD JA MENTORID

INDREK KIVISALU

Indrekut teatakse peamiselt presidendi peakokana. Samuti mäletavad Indrekut ka tuhanded Terevisiooni vaatajad, keda ta on igal hommikul telepurkide ette naelutas, näitamaks mis seekord siis tema käe all ahjus valmib. Nüüd saab aga Indrekut näha ja katsuda Food Studios või mujalgi, nagu ise soovite! Oma muheda olekuga muudab ta ka kõige raskema gurmeeroa valmistamise igapäevaselt loomulikuks toiminguks.

Ta on töötanud erinevates restoranides, juhtinud televisioonis kokandussaateid ning olnud ka kahe Eesti presidendi peakokk – Arnold Rüütli ja Toomas Hendrik Ilvese, kokku 8 aastat.

 

MARKKO KARU

Markko Karu on mitmekülgne disainer, kes töötab nii toodete ja teenuste toimimisloogikate kui välisilmega. Alates 1996. aastast on ta olnud tegev graafilise disaineri, animaatori, AD ja loovjuhina. 2004. a kaasasasutas Markko disainibüroo Velvet, aastal 2009. teenusedisaini ja brändinguettevõtte Brand Manual. Aastast 2014. on ta tegev lektori ja konsultandina tootearenduse ja kommunikatsiooni teemadel ning osaleb mitme iduettevõtte asutajateringis (Qminder, Hourdini, Skillific). Markko on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini erialal ning omandanud magistriklassi Tartu Ülikoolis virtuaalteenuste arenduse ja disaini alal.

 

PÄEVAKAVA

I PÄEV:

09.30–10.00 registreerimine ja hommikukohv
10.00–10.10 päevakava ja kodukorra tutvustus
10.10–10.40 inspiratsiooniesineja: tippkokk Indrek Kivisalu
10.40–11.30 kohalike tootjate esitlused (tutvustus ja ülesande püstitus, mis kirjeldab tootja ootust, mida tahetakse TeamLabi raames saavutada)
12.00–12.30 ideede turg, kus kõik osalejad saavad tootjatega suhelda, toorainega tutvuda ja ideid arutada
12.30–13.00 lõuna
13.00–14.15 ideede presenteerimine (2 min ühele esinejale)
14.15–14.45 meeskondade moodustamine avatud ruumi meetodil. Osaleda saavad meeskonnad, kus on vähemalt kaks liiget, kõige rohkem 5 liiget
14.45–18.00 toote/teenuse idee arendamine meeskondades, mentorite juhendamisel

II PÄEV:

09.30–10.00 hommikukohv
10.00–10.10 päevakava ja kodukorra tutvustus
10.10–11.15  Markko Karu töötuba: tootearenduse, brändingu, pakendi ja toidu turunduse teemal
11.15–12.30 pakendi ja brändingu loomine uutele toodetele. Mentorsessioonid
12.30–13.00  lõuna
13.00–13.30  päevajuhi näpunäited esitluste ettevalmistamiseks
13.30–15.00 presentatsioonide ettevalmistamine: esitlused + toote visuaalne ja/või füüsiline prototüüp ning tegevuskava idee elluviimiseks
15.00–16.00 tööde esitlemine 10 minutit.  5 minutit esitlus + 5 minutit küsimused-vastused (10 min ühele esinejale)
16:00–16.30 mentoritest koosnev hindamisjomisjon langetab otsuse
16.30 võitjate väljakuulutamine ja autasustamine.

Registreeru hiljemalt 23. märtsil SIIN!

LEHT JA PÄEVAKAVA TÄIENEB…

 

Üritust korraldab Loov Eesti koostöös Järvamaa Arenduskeskuse ja restoraniga Põhjaka. See on osa Loov Eesti+Maa II projektist, mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist loomemajanduse arendamise meetmest. Projekti eesmärgiks on elavdada ettevõtlust maapiirkondades.